• Ny
Merinoull 2122 Gul månsken
Merinoull 2122 Gul månsken
Merinoull 2122 Gul månsken
Merinoull 2122 Gul månsken

Merinoull 2122 Gul månsken

I lager
73,00 kr
Inkl. moms

Denna superwashbehandlade Merinoull som kommer från Australien är en finfibrig mjuk ull  som du kan sticka mjuka plagg till hela familjen.

Ullen från Merinofåret är kända för sin mjuka fina ull och då merinofåret har i allmänhet tunnare ullfibrer än många andra får så får du ett mjukt garn som inte kliar som en vanligt ull och andas extremt bra.

Leverantören av ullen garanterar att det inte förekommer mulesing.

Kvalité: 100% Merinoull

Nystan: Ca 50 g = 105 m

Stickor: Nr 3,5

Masktäthet: Ca 22 m på stickor nr 3,5 = 10 x 10 cm.

Garnalternativ: Smart, Mandarin Naturell, Alpacka

Beskrivning

Vår leverantör har garanterat att ullen vi köper inte kommer från får som har utsatts för mulesing. Superwashbehandlingen består av att tillsätta ett harts i ullfibrerna för att göra dem krympbeständiga. Superwash baseras först i en kloreringsprocess för att bryta ner de små skalorna av ullfibrer och sedan belägga med ett mycket fint harts kommersiellt känt som Hercosett. Det ger ullen en tjocklek. När det gäller föroreningar under behandlingen avser det främst användningen av klor i exakt samma koncentration som den som används i vanliga hushåll. Avloppet späds med det andra vattnet som används vid behandlingen. Efter detta är ullen supertvättad.

Produkt detaljer

Masktäthet per 10cm
22 m
Leverantör
Sandnes Garn
Kvalité
Ull
1176-2122
12 objekt

Reviews (0)

No reviews
Product added to compare.

Vi använder oss av Cookies!